SchatzAdvies

Management van jong talent

Voor jong talent biedt SchatzAdvies korte trajecten om de entree op de arbeidsmarkt te vergemakkelijken.

Starters op de arbeidsmarkt

Jaarlijks betreden bijna dertigduizend hoogopgeleide starters de arbeidsmarkt. Vaak zijn ze gunstig gestemd over hun kansen en worden ze door het bedrijfsleven of de overheid ook met open armen ontvangen. De meesten hebben snel een baan. Maar soms ontbreekt het vertrouwen bij starters dat ze snel een baan vinden of weten ze niet precies hoe dat moeten aanpakken.

De juiste keuze maken

Ook begint het na een jaar of twee werken bij nogal wat twintigers te knagen omdat ze zich afvragen of ze eigenlijk wel de juiste keus hebben gemaakt. Ze willen veel en raken ontmoedigd omdat ze niet weten hoe ze al hun wensen en behoeften kunnen combineren. Hoe kunnen ze tegelijkertijd carrière maken, een goed salaris verdienen en een interessante baan vinden? Hoe krijgen ze een baan die uitdagend en afwisselend is, met inspirerende collega’s en een aansprekende bedrijfscultuur? Hoe bereiken ze een goede balans tussen werk en privé, zonder in te hoeven leveren op hun loopbaanmogelijkheden?

Inhoud van het traject

Voor jong talent biedt SchatzAdvies korte, deels geïndividualiseerde begeleidingstrajecten. Via een gerichte combinatie van gestructureerde gesprekken en online instrumenten helpt SchatzAdvies beginners op de arbeidsmarkt om goed gefundeerde carrièrekeuzes te maken.